SERVO gebouwen

Op deze pagina staat informatie over de bouw van gebouwen en specifieke installaties.


 

1975 en 1976, de sloop van de oude olie afdeling en de bouw van het service gebouw. Dit nieuwe gebouw huisvestten onder anderen de bibliotheek, de kantine en de kleedruimtes. Als op de foto wordt geklikt ziet u ook foto's van de feestelijke opening van het gebouw en de voorbereidingen van het feest ter ere van het 50 jarig jubileum van SERVO in 1976. Let ook op het mooie schilderij dat op de muur onder de trap is aangebracht.1979, door op de foto te klikken ziet u meer foto's van de plaatsing van Addukt 46 in gebouw 4. Op de bijgaande foto herken ik in ieder geval Jan Schut en Albert Pieterson. 

1979, de bouw van de Exkin installatie. Door op de foto te klikken ziet u nog een aantal foto's van de bouw. De installatie produceerde ca. 1 ton Exkin II per uur en bestond uit 2 reactoren en 3 destillatiekolommen. Momenteel (2012) wordt de installatie langzaam ontmanteld en wellicht wordt een deel opgesteld bij Troned, het brandweer oefencentrum op het voormalig vliegveld Twente. 

1980, de nieuwe telefooncentrale werd opgeleverd. Er verschijnen nog een paar foto's na het klikken op de foto.

  

1981, het nieuwe gebouw van de Technische Dienst en de sloop van het oude gebouw. Klik op de foto voor meer beelden. 

1981, de toen nieuwe taphal onder gebouw 3 heeft lang dienst gedaan als taphal voor vaten. Klik op de foto voor nog een paar foto's. 

1982, door op de foto te klikken komt u op een pagina met foto's van de bouw van gebouw 10A. 

1983, het team uit gebouw 1. Een aantal bekenden is weer te zien: Harry Terhaar, Jan de Wit, Jan Tibbe, Bennie Rottink en Erwin Olthuis herken ik. Wie kent nog meer namen? Klik op de foto voor meer foto's. 

1984, biogas werd voor het eerst betrokken vanuit de stortplaats 't Rikkerink. De opening werd verricht door de toenmalig minister van economische zaken: van Aardenne. Voor de liefhebbers is er ook nog een DVD van de feestelijke opening beschikbaar. Van de aanleg van de installatie op 't Rikkerink en de leiding naar SERVO heb ik nog 16 mm films die nog gedigitaliseerd moeten worden. 

1987, de bouw van de grote opslagloods voor verzending en het plaatsen van addukt 47 bij gebouw. Mooi om te zien dat toen alleen addukt 46 in de constructie hangt. Later is addukt 48 weer naast addukt 47 geplaatst. 

1988, de bouw van de grotere nabezinker van de waterzuivering. Door op de foto te klikken komen er meer foto's te voorschijn. 

Door op de foto te klikken komt u op een pagina met foto's van de bouw van de Ballestra in gebouw 1, 1990. De Ballestra is gekocht met geld dat op de valreep nog uit de WIR subsidies vrijkwam.

 UA-31090756-1