SERVO sportief

Op deze pagina komen verwijzingen naar de sportieve activiteiten die in het verleden bij SERVO altijd hebben plaats gehad.

Hardlopen
Hardlopers zijn er in de loop der jaren veel geweest. Sommige erg fanatiek, anderen iets minder. Soms moesten er records gebroken worden, de eigen records maar liever die van anderen. Verschillende lopers hebben meegedaan in een bedrijven team dat uitkwam bij de halve marathon van Enschede.


Door op de foto te klikken komt u op een pagina met foto's van SERVO hardlopers.

 


Voetbal
Voetbal toernooien werden ook met regelmaat gehouden op het voetbalveld dat ooit aan het personeel van SERVO is geschonken. In de winter werd ook vaak door een zaal voetbal team meegedaan aan wedstrijden in de sporthal in Delden.


  Hier zijn foto's te zien van een voetbaltoernooi uit 1975 (24 april) op het SERVO voetbalveld. Klik op de foto en u ziet onder anderen: Jan Oldersma, André Mos, Frans Pot, Frans ten Brummelhuis, Paul Gerritsjans, Jan Leferink, Frans Riesthuis, Gerard Stijnenbosch, Rien ter Ellen, Huub Westendorp en Harry Boomkamp. Kampioen dat jaar werd productie gebouw 1, 6 en 10, 2e PCD, 3e SRL en de tekenkamer 4e. Er deden toen 15 SERVO teams mee.

 

Door op de foto te klikken komt u op een pagina met foto's van het voetbaltoernooi van 2000.

 
Voetbaltoernooi 2003, klik op de foto voor meer sportieve foto's. 

Door op de foto te klikken komt u op een pagina met foto's van het voetbaltoernooi van 2005.


Schaatsen
Schaatsen was ook populair, vooral in de koude winters werd er op natuurijs geschaatst. Wedstrijden werden gehouden op de ijsbaan van Twickel net buiten Delden. Ook gingen vaak groepen SERVO medewerkers richting de toertochten die in de kop van Overijssel werden georganiseerd. En in ons midden waren zelfs echte helden die de elfstedentocht meerdere keren hebben uitgeschaatst. Joop Koning ter Heege, Fons Kamphuis en niet te vergeten Bennie Hummelink die zelfs in 1963 de tocht overleefde.


 

Door op de foto te klikken komt u op een pagina met foto's van een schaatswedstrijd op de ijsbaan van Twickel net buiten Delden in 1985.

  

Door op de foto te klikken komt u op een pagina met foto's van een schaatswedstrijd op de ijsbaan van Twickel net buiten Delden in 1986. Volgens de bekerwinnaar Jan de Wit is hij nog steeds de schaatskampioen, er zijn namelijk na 1986 geen wedstrijden meer geweest. 

Hier naast ziet u de helden die de elfstedentocht meerdere keren hebben uitgereden. Door op de foto te klikken komt u op een pagina met 3 foto's van deze heren. Deze foto's zijn gemaakt na de laatste elfstedentocht van 1997.


Vissen
Ook het vissen is bij de medewerkers van SERVO altijd populair geweest, als we de verhalen mogen geloven tenminste. Ik heb nog weinig foto's gezien. Maar misschien was er wel geen tijd voor het maken daarvan met al die meters snoek en andere vis die gevangen werd. Wie weet kom ik nog materiaal tegen, dan zal ik het zeker plaatsen. Foto's van een avontuur op de volle zee kon ik echter wel vinden.


 

Door op de foto hiernaast te klikken ziet u meer foto's die gemaakt zijn tijdens een uitstapje op volle zee. Vertrek was vanaf Den Helder geloof ik. Er zaten zelfs teletubbies aan boord, verder op de foto's oude bekenden zoals Bennie Gies, Johan Kroese, Harry Terhaar, Jos Beld, Gerrit Bruggink, Harry van de Kloet'n (Velthuis) en vele anderen. Kijk en geniet.


Tafeltennis
Tafeltennis is ook lange tijd erg populair geweest bij de SERVO medewerkers. Grote namen uit 1977 (bron: intercom 1977): Erwin Olthuis, dhr. Oude Reimer, Gerda Brem, Jotje Pierik, Truus Gerritsjans, Jan Hilgerink en Marinus Tibbe.

Ik heb de "Zwanenzang" van de tafeltennisvereniging (TTV) gevonden. Op 30 november 1994 heeft Erwin Olthuis die geschreven op een manier zoals alleen hij dat kan. In dit verhaal is de hele geschiedenis van de TTV SERVO beschreven. Ook is er een overzicht met alle namen van de bestuursleden en de "Klub kampioenen" van 1961 tot en met 1989. In november 1956 is een eerste vriendschappelijke tafeltennis ontmoeting geweest in hotel "ter Stege" te Oldenzaal, hierna is de TTV SERVO ontstaan. In 1983 doet de bewakingsdienst haar intrede en dan wordt de bewegingsvrijheid van de leden ernstig beperkt. In de jaren 90 wordt het catering systeem in de kantine ingevoerd en is er geen vaste plaats meer voor de tafeltennistafels. In 1994 uiteindelijk wordt de vereniging helaas opgeheven door een te kort aan deelnemers. In de laatste jaren van het bestaan van de vereniging verdween het tafeltennis zelf ietwat naar de achtergrond. De leden hadden echter andere activiteiten bedacht, er werd volop gereisd en volgens het verslag van Erwin waren de uitstapjes zeer de moeite waard. Bern (1980), Knokke (1982), Trier (1985), Hoch (Sauerland, 1988), Brussel (1991) en als laatste Antwerpen (1994). Van de meeste reisjes is ook een een foto verslag gemaakt, ik heb ondertussen de fotoalbums van Erwin Olthuis geleend en ik ben begonnen met het scannen van de pagina's. Klik op de "links" in dit stukje voor de foto's.


  1977, het kampioensteam van SERVO met in ieder geval Arie Brinkman, Marinus Tibbe en Paul Gerritsjans. r komen meer foto's tevoorschijn als u op de foto klikt.


 

1979, de winnaar van het toernooi: Joop Koning ter Heege. Klik op de foto voor meer foto's. 

1981, tafeltenniswedstrijd in de kantine. Ik herken in ieder geval Gerard Stijnenbosch, Johan Wes, Jan Hilgerink en Arie Brinkman. Wie kent de andere namen? Laat het dan even weten. 

Klik op de foto voor nog een paar foto's. Tonnie van der Weijer staat op deze foto tussen Gerda Brem en Truus Gerritsjans ingeklemd. Waarschijnlijk in het jaar 1989 de winnaars.

UA-31090756-1